Print this page
Alexander Vinnik: Την Παρασκευή η απόφαση για τον «βασιλιά του Bitcoin»

Alexander Vinnik: Την Παρασκευή η απόφαση για τον «βασιλιά του Bitcoin»

Την Παρασκευή πρόκειται να εκδοθεί η απόφαση για τον 39χρονο Ρώσο Αλεξάντερ Βίνικ, ο οποίος κατηγορείται ως διαχειριστής της πλατφόρμας ψηφιακών νομισμάτων BTC-e, μέσω της οποίας φέρεται να νομιμοποίησε κέρδη εγκληματικών οργανώσεων.

Την έκδοσή του «διεκδικούν» ΗΠΑ, Γαλλία και Ρωσία.Σήμερα, Τετάρτη, η εισαγγελέας της έδρας Ειρήνη Χρυσογιάννη εισηγήθηκε προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, να εκδοθεί στη Γαλλία ο Βίνικ.

«Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης της Γαλλίας διαθέτει όλα τα στοιχεία που απαιτεί ο ελληνικός νόμος και συνεπώς είναι εκτελεστό» σημείωσε η εισαγγελική λειτουργός κατά την αγόρευσή της, προτείνοντας την έκδοση του αποκαλούμενου διεθνώς ως «Mr. Bitcoin» στις γαλλικές Αρχές, που -μεταξύ άλλων- του χρεώνουν ότι «ξέπλενε» παράνομα κέρδη ύψους 130 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτό, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό ένταλμα, κατατέθηκε στην πλατφόρμα BTC-e, προερχόμενο από κυβερνοεπιθέσεις σε υπολογιστικά συστήματα για τα οποία ζητήθηκαν ψηφιακά λύτρα (Bitcoin), ενώ ανάμεσα στα θύματα της φερόμενης δράσης του, συγκαταλέγονται περισσότεροι από εκατό Γάλλοι πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Last modified on 11/07/2018

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr