Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

DW: Η αρχή του τέλους για την Άνγκελα Μέρκελ;

DW: Η αρχή του τέλους για την Άνγκελα Μέρκελ;

Ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων σε Βαυαρία και Έσση, δημοσίευμα της Deutsche Welle αναλύει εκτενώς τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Γερμανίδα καγκελάριος, κάνοντας λόγο για πιθανό τέλος της «εποχής Μέρκελ».

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο συνέδριο της χριστιανοδημοκρατικής νεολαίας, η Άνγκελα Μέρκελ δέχθηκε έντονη κριτική από μία νεολαία που εμφανίζεται πολύ πιο συντηρητική από το κυβερνών χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) και δεν βλέπει με καλό μάτι το πολιτικό άνοιγμα Μέρκελ προς τον χώρο του Κέντρου. Αλλά η ίδια απάντησε στις επικρίσεις των συνέδρων με μαχητικό πνεύμα και, για μία ακόμη φορά, κατήγαγε νίκη, στα σημεία έστω, απέναντι στους επικριτές της.

Ήδη από το 2005, όταν ορκίστηκε καγκελάριος, οι αμφισβητίες υποστήριζαν ότι δεν έχει τα εφόδια για να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις του αξιώματός της. Στα επόμενα χρόνια οι χριστιανοδημοκράτες έχασαν κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις σε τοπικό επίπεδο, ενώ και στις ομοσπονδιακές εκλογές έβλεπαν το ποσοστό τους να συρρικνώνεται. Ωστόσο η Μέρκελ παρέμεινε στην εξουσία και δεν δείχνει καμία διάθεση να αποχωρήσει τώρα.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Last modified on 11/10/2018

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr