Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Κωνσταντοπούλου για «Mr. Bitcoin»: Παραβιάζονται τα δικαιώματά του επειδή είναι Ρώσος

Κωνσταντοπούλου για «Mr. Bitcoin»: Παραβιάζονται τα δικαιώματά του επειδή είναι Ρώσος

Για κατάφορη παραβίαση των δικαιωμάτων του Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού και ως Mr. Bitcoin, από τον Άρειο Πάγο, κάνει λόγο η δικηγόρος του, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 

Τα δικαιώματα του Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ που συνελήφθη στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2017, παραβιάστηκαν κατάφορα από τον Άρειο Πάγο, όσον αφορά κυρίως την εθνικότητα του, ανέφερε η δικηγόρος του Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο Άρειος Πάγος εξετάζει επί του παρόντος την έφεση κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου να εκδώσει τον Mr. Bitcoin στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, ο Βίνικ φέρεται να διέπραξε εγκλήματα ενώ ήταν υπό κράτηση στην Ελλάδα.

«Παραβιάζετε τα δικαιώματα του κρατουμένου μόνο επειδή είναι Ρώσος. Δεν θα το κάνατε αυτό εάν η υπόθεση αφορούσε Έλληνα», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι ο προεδρεύων δικαστής της ζήτησε να «μιλήσει σύντομα» επικαλούμενος τον περιορισμένο χρόνο και δεν την άφησε να τελειώσει την αγόρευσή της λέγοντας ότι μπορεί να την υποβάλει εγγράφως.

Ο Αλεξάντερ Βίνικ συνελήφθη στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2017, με βάση διεθνές ένταλμα από τις ΗΠΑ, και κατηγορείται μεταξύ άλλων για «ξέπλυμα» 4 δισ. δολαρίων μέσω της πλατφόρμας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων BTC-e.

Last modified on 19/11/2018

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr