Print this page
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Ταφύλλη, προκειμένου – όπως είπαν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης

να καλυφθούν τα χρηματοδοτικά κενά που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.Ο διευθυντής του αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το αίτημα υποβλήθηκε στις 4 Ιανουαρίου, οπότε και ξεκίνησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που διήρκησαν μέχρι τις 9 Ιανουαρίου. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει διάρκεια για ένα μήνα, μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου.

Όπως επισήμανε ο κ. Στεργιάδης, ο δήμος Θεσσαλονίκης υπέβαλε σχετικό αίτημα για να καλύψει χρηματοδοτικά κενά που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας (για παράδειγμα η ενοικίαση μηχανημάτων) και για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν.

Επιπλέον, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διευκολύνει τον δήμο στις διαδικασίες στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει ενόψει του υπόλοιπου χειμώνα, όπως η προμήθεια αλατιού.

Να σημειωθεί, ότι τα προβλήματα που προκάλεσε ο χιονιάς των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες, σήμερα ξεπεράστηκαν σχεδόν σ΄ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

 

Last modified on 11/01/2019

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr