Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Τα πρώτα μηνύματα της προεδρίας Τραμπ

Τα πρώτα μηνύματα της προεδρίας Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε χθες σε βίντεο τις δράσεις που θα αναλάβει κατά την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, και στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η αποχώρηση από τη Συνεργασία του Ειρηνικού (Trans-Pacific Partnership – TPP).

Ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός Άμπε, ο οποίος βρίσκεται στη Σύνοδο των χωρών APEC στο Περού, δήλωσε ότι η εμπορική συμφωνία είναι «άνευ νοήματος» χωρίς τη συμμετοχή των ΗΠΑ. Τίτλοι τέλους για την TPP, λοιπόν.

Έχοντας «σκοτώσει» τον οικονομικό πυρήνα της στρατηγικής του Προέδρου Ομπάμα έναντι της Κίνας, ο Τραμπ πλέον πρέπει να εκπονήσει τη δική του στρατηγική.

Μέχρι τότε, όπως γράφει ο Άντριου Μπράουν στη Wall Street Journal, άλλα ασιατικά κράτη ίσως νοιώσουν την ανάγκη να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Φιλιππίνων και της Μαλαισίας και να προσδεθούν στο άρμα του Πεκίνου. Όχι και πολύ ευνοϊκά τα πράγματα για την πρώτη μέρα του νέου Προέδρου…

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com

Last modified on 24/11/2016

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr