Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

«Ωοτοκία»: Το photobook του Γιώργου Λάνθιμου για τον οίκο Gucci

«Ωοτοκία»: Το photobook του Γιώργου Λάνθιμου για τον οίκο Gucci

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας δημιουργός Γιώργος Λάνθιμος που έγινε διάσημος για την ικανότητά του να δημιουργεί ιδιόμορφους κόσμους μέσα στις ταινίες του, συνεργάζεται με τον οίκο Gucci.

 

Φέτος το καλοκαίρι ο Γιώργος Λάνθιμος «έβαλε τη μοναδική ματιά του στον κόσμο της μόδας» κάνοντας την φωτογράφιση του look book για την συλλογή Cruise 2020 του οίκου Gucci, και τώρα νέες φωτογραφίες του σκηνοθέτη συγκεντρώθηκαν σε ένα καινούργιο καλλιτεχνικό βιβλίο για τον ιταλικό οίκο μόδας. To όνομα του βιβλίου είναι η ελληνική λέξη «Ωοτοκία».

Η φωτογράφιση έγινε στην Leda Gallery της Villa Albani Torlonia στη Ρώμη, όπου τα μοντέλα πόζαραν ανάμεσα σε αρχαία ρωμαϊκά και ελληνικά αγάλματα φορώντας χρωματιστές δημιουργίες του οίκου Gucci. «Η αλληλεπίδραση μοντέλων και ηθοποιών με το περιβάλλον, τοποθετημένα απέναντι σε αυτά τα αρχαία αγάλματα και τείχη εκατοντάδων ετών υπήρξε συναρπαστική.

Η διαδικασία έμοιαζε εκείνη τη στιγμή σαν μια πρόβα για ένα μελλοντικό έργο ή την έναρξη της δημιουργίας ενός τελετουργικού που οι άνθρωποι σε αυτές τις φωτογραφίες θα συνέχιζαν να επαναλαμβάνουν για τα επόμενα χρόνια», εξήγησε ο Γιώργος Λάνθιμος, όπως γράφει το Dazed.
Χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο άγαλμα από τον κήπο της βίλας, που ονομάζεται «Η Λήδα και ο Κύκνος», ρωμαϊκό αντίγραφο του 1ου αιώνα από προηγούμενο ελληνικό άγαλμα του 4ου αιώνα, ο Alessandro Michele εμπνεύστηκε για να δημιουργήσει μια φωτογράφιση που μεταξύ άλλων εξερευνά τη σημασία της αξίας ενός αντίγραφου.

Με το στυλ του Λάνθιμου να συνάδει απόλυτα με το τοπίο που έχει δημιουργήσει ο Michele γύρω από τον οίκο Gucci, ο σκηνοθέτης είπε πως «ήταν χαρά η ευκαιρία να δημιουργήσει αυτές τις εικόνες εμπνευσμένες από το έργο του Alessandro Michele».

Δείτε όλες τις φωτογραφίες..

Πηγή: govastileto.gr

Last modified on 20/11/2019

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr