Print this page
Αφιλόξενη οικοδέσποινα η Βραζιλία για τον Μέσι

Αφιλόξενη οικοδέσποινα η Βραζιλία για τον Μέσι

H μητέρα των μαχών της Νότιας Αμερικής για τα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα βάφτηκε με τα χρώματα της Βραζιλίας.Η οικοδέσποινα της διοργάνωσης, «σελεσάο», κατάφερε να νικήσει με 2-0 τη μεγάλη της αντίπαλο, Αργεντινή,

στο μεταξύ τους clasico που διεξήχθη στο «Μινεϊράο», κι έτσι πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, κερνώντας... φαρμάκι τον Λιονέλ Μέσι και τους συμπαίκτες του, που σε ακόμη έναν θεσμό δεν μπόρεσαν να οδηγήσουν την «μπιανκοσελέστε» στη διάκριση.

Οι Βραζιλιάνοι στον τελικό θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στη Χιλή και το Περού.

Το συγκρότημα του Τιτέ πήρε την κατοχή με το… καλημέρα, με τους Αργεντινούς ωστόσο να απειλούν πρώτοι στο 12' με τον Παρέδες, ο οποίος επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι.
Επτά λεπτά αργότερα πάντως, η «σελεσάο» ήταν αυτή που πήρε το προβάδισμα, χάρη σε μια εκπληκτική συνεργασία, που έφερε μόνο του στη μικρή περιοχή τον Ζεσούς, ο οποίος από ασίστ του Φιρμίνο και εκμεταλλευόμενος τα κενά της άμυνας των φιλοξενουμένων παραβίασε για πρώτη φορά την εστία του Αρμάνι.

Στη συνέχεια, ο Μέσι, ο οποίος ήταν απελπιστικά μόνος και απόψε, ανέβασε στροφές και η «μπιανκοσελέστε» έδειξε σημάδια ανάκαμψης, με τους Αργεντινούς να στέκονται άτυχοι στο 30', όταν ο αστέρας της Μπαρτσελόνα εκτέλεσε το φάουλ και ο Αγουέρο, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά, είδε την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Άλισον.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Σκαλόνι συνέχισε να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης, σε ένα ματς με λίγες καλές φάσεις και πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, εντούτοις είδε την μπάλα να χτυπάει για δεύτερη φορά στο δοκάρι.

Ο Μέσι συνέχισε να προσπαθεί στον αγωνιστικό χώρο και στο 66’ απείλησε εκ νέου με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ωστόσο ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ της Σίτι, Άλισον, ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα.

Κι ενώ οι Αργεντινοί έχαναν τις ευκαιρίες για το γκολ, οι παίκτες της «σελεσάο» ήταν αυτοί που σκόραραν και πάλι, γέρνοντας ακόμη περισσότερο την πλάστιγγα του ματς προς το μέρος τους.
Πιο συγκεκριμένα, στο 71ο λεπτό η «οικοδέσποινα» του Κόπα σε μια νέα υποδειγματική αντεπίθεση, με τον Ζεσούς αυτήν τη φορά να σερβίρει και τον Φιρμίνο να σκοράρει με κοντινό πλασέ, έκανε το 2-0, το οποίο δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, παίρνοντας έτσι τη νίκη-πρόκριση κόντρα στη μεγάλη της αντίπαλο!

Βραζιλία-Αργεντινή 2-0

Γκολ: 19' Γκαμπριέλ Ζεσούς (Bραζιλία), 71΄Φιρμίνο (Βραζιλία)

Κίτρινες: Ταλιαφίκο (Αργεντινή), Nτάνι Άλβες (Βραζιλία), Ακούνια (Αργεντινή), 59' Λαουτάρο

Δοκάρια: 30' Αγουέρο (Αργεντινή), 57' Μέσι (Αργεντινή)

Βραζιλία (Τιτέ): Άλισον, Μαρκίνιος (61’ Μιράντα), Τιάγκο Σίλβα, Ντάνι Άλβες, Άλεξ Σάντρο, Καζεμίρο, Αρτούρ, Κουτίνιο, Εβέρτον (46’ Γουίλιαν), Φιρμίνο, Γκαμπιέλ Ζέσους (80’ Αλαν)

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Αρμάνι, Πετσέλα, Οταμέντι, Φόιτ, Ταλιαφίκο (86’ Ντιμπάλα), Παρέδες, Ντε Πάουλ (67’ Λο Σέλσο), Ακούνια (59’ Ντι Μαρία), Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες, Αγουέρο.

Last modified on 03/07/2019

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr