Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Γυμναστική: Στο Παρίσι η επανεμφάνιση του Πετρούνια

Γυμναστική: Στο Παρίσι η επανεμφάνιση του Πετρούνια

Από το Παρίσι αρχίζει για τους Έλληνες αθλητές της ενόργανης γυμναστικής η αντίστροφη μέτρηση για το προσεχές Προολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγκάρδης, αφού μέσα από την συμμετοχή τους

στο παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ της γαλλικής πρωτεύουσας, το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου, θα αξιολογήσουν τις δυνάμεις τους ενόψει του κομβικού αγώνα που ακολουθεί.

Για τη Γαλλία αναχωρούν σήμερα οι Λευτέρης Πετρούνιας, Νίκος Ηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Αντώνης Τανταλίδης και η Αργυρώ Αφράτη, στο πλευρό των οποίων θα βρεθούν οι προπονητές, Δημήτρης Ράφτης, Θεόφιλος Λαλεχός, Απόστολος Πεσσίνης, ο γιατρός, Οδυσσέας Παξινός, η φυσικοθεραπεύτρια, Ιβάνα Τζούριτς, καθώς και ο διεθνής κριτής, Νίκος Προβιάς.

Για τον «άρχοντα των κρίκων» Λευτέρη Πετρούνια, η διοργάνωση του Παρισιού θα σημάνει την επιστροφή στην αγωνιστική δράση, 10 μήνες μετά την κατάκτηση του τρίτου παγκόσμιου τίτλου και την επέμβαση που υποβλήθηκε στον αριστερό του ώμο.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον δεύτερο σπεσιαλίστα των κρίκων, Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, ο οποίος είχε υποβληθεί σε επέμβαση στον τένοντα του δεξιού δικέφαλου τον περασμένο Ιανουάριο και ετοιμάζεται για το επίσημο ντεμπούτο του μέσα στο 2019.

Από την πλευρά τους, από δύο όργανα θα εκτελέσουν στο Παρίσι οι συνήθεις πρωταγωνιστές της ελληνικής ομάδας στο σύνθετο ατομικό, Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο, μονόζυγο) και Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος).

Στην κατηγορία γυναικών, εξάλλου, η Αργυρώ Αφράτη θα παρουσιάσει προγράμματα και στα τέσσερα όργανα (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί, δοκός, έδαφος), στην πρώτη της ολοκληρωμένη φετινή συμμετοχή, δεδομένου ότι από τις αρχές της σεζόν ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στο πέλμα.

Στο παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ ενόργανης του Παρισιού πρόκειται να αγωνιστούν 141 αθλητές και αθλήτριες (88 άνδρες, 53 γυναίκες) από 38 χώρες.

Η αυλαία των αγώνων ανοίγει το Σάββατο (14/09) με τους προκριματικούς (15:00 - 21:30 ώρα Ελλάδας), ενώ την Κυριακή (15/09) θα διεξαχθούν οι τελικοί (14:30 - 19:00), στους οποίους θα είναι παρόντες οι οκτώ κορυφαίοι σε κάθε όργανο.

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 12/09/2019

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr