Print this page
Νέος προπονητής της Τότεναμ κι επίσημα ο Ζοζέ Μουρίνιο

Νέος προπονητής της Τότεναμ κι επίσημα ο Ζοζέ Μουρίνιο

Επιστρέφει στους πάγκους ο Ζοζέ Μουρίνιο, καθώς η Τότεναμ ανακοίνωσε την πρόσληψή του, επιβεβαιώνοντας έτσι τις φήμες που ήθελαν τον «Special One» να αντικαθιστά τον Μαουρίσιο Ποκετίνο.

 

Ο Πορτογάλος προπονητής, ο οποίος επανέρχεται στην αγγλική Premier League μετά την απομάκρυνσή του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Δεκέμβριο του 2018, υπέγραψε με τους «πετεινούς» συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας.

Μάλιστα, θα καθίσει στον πάγκο των Λονδρέζων την ερχόμενη Τρίτη, στην αναμέτρηση της αγγλικής ομάδας με τον Ολυμπιακό, για την 5η αγωνιστική του Champions League.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την πρόσληψη του Ζοζέ Μουρίνιο ως επικεφαλής προπονητή με ένα συμβόλαιο που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της σεζόν 2022/23. Ο Ζοζέ είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους προπονητές του κόσμου έχοντας κερδίσει 25 τρόπαια.

»Είναι γνωστός για την τακτική του και έχει προπονήσει Πόρτο, Ίντερ, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

»Έχει κερδίσει ένα πρωτάθλημα σε τέσσερις διαφορετικές χώρες (Πορτογαλία, Αγγλία, Ιταλία και Ισπανία) και είναι ένας από τους τρεις προπονητές που κέρδισε δύο φορές το Champions League με δύο ομάδες, την Πόρτο το 2004 και την Ίντερ το 2010. Είναι επίσης τρεις φορές πρωταθλητής της Premier League με την Τσέλσι (2005, 2006, 2015)» ανέφερε η ανακοίνωση των «πετεινών».

Ο πρόεδρος της Τότεναμ, Ντάνιελ Λέβι, σε σχετικές δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ομάδας, ανέφερε: «Ο Ζοζέ είναι ένας από τους επιτυχημένους προπονητές στο ποδόσφαιρο. Έχει πλούσια εμπειρία, μπορεί να εμπνεύσει ομάδες και είναι ένας μεγάλος προπονητής στην τακτική. Έχει κερδίσει διακρίσεις σε κάθε σύλλογο που έχει προπονήσει. Πιστεύουμε ότι θα φέρει ενέργεια και ισχυρή πεποίθηση στην ομάδα».

Ο Ζοζέ Μουρίνιο επεσήμανε από τη μεριά του στην επίσημη ιστοσελίδα της αγγλικής ομάδας: «Είμαι ενθουσιασμένος που συμμετέχω σε μια ομάδα με τόσο μεγάλη κληρονομιά και υπέροχους φιλάθλους. Η ποιότητα τόσο στην ομάδα όσο και στην ακαδημία με ενθουσιάζει. Η συνεργασία με αυτούς τους παίκτες είναι αυτό που με έχει κάνει να φτάσω στην Τότεναμ».

Ο Πορτογάλος θα προσπαθήσει γίνει ο πρώτος προπονητής που θα καταφέρει να κατακτήσει μεγάλα τρόπαια με τρεις διαφορετικούς αγγλικούς συλλόγους.

Μετά την κατάκτηση της Premier League με την Τσέλσι και του Europa League με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η πιθανότητα να κατακτήσει έναν άλλο μεγάλο τίτλο με έναν τρίτο αγγλικό σύλλογο σίγουρα φαίνεται να έπαιξε ρόλο στην απόφαση του «Special One».

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 20/11/2019

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr