Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

UEFA και ECA σχεδιάζουν τη διεύρυνση του Champions League

UEFA και ECA σχεδιάζουν τη διεύρυνση του Champions League

Στην αλλαγή της μορφής του Champions League από το 2024 προσανατολίζονται η UEFA και η ECA, προσθέτοντας τέσσερα επιπλέον παιχνίδια στη διοργάνωση. Η Ένωση ευρωπαϊκών ομάδων αποφάσισε

κατά την τελευταία συνάντησή της στο Παρίσι, ότι υπάρχει περιθώριο για επέκταση του ανταγωνισμού και, ως εκ τούτου, περισσότερα έσοδα, από πριμ και τηλεοπτικά δικαιώματα.

Αυτή η λύση κατατέθηκε ήδη στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία, η οποία θα εξεταστεί από την UEFA.

Όπως αναφέρουν οι «Times», η φόρμουλα για την εισαγωγή αυτής της επέκτασης στην κορυφαία διοργάνωση ήδη αναζητείται, ενώ πιο πιθανή σεζόν εκκίνησης είναι το 2024-2025.

Όπως εξηγείται σχετικά, υπάρχουν δύο πιθανότητες: η πρώτη είναι η εισαγωγή μιας δεύτερης φάσης ομίλων, όπως έγινε ήδη για τέσσερις σεζόν μεταξύ 1999 και 2003.

Στην «φάση των 16», οι ομάδες θα παίζουν έξι παιχνίδια αυτού του «πρωταθλήματος», αντί των δύο με την τρέχουσα μορφή.

Η άλλη εναλλακτική λύση, είναι η σύνθεση του Champions League σε έξι ομίλους των έξι ομάδων.

Σε περίπτωση υλοποίησης αυτού του σεναρίου κάθε ομάδα θα παίζει 10 παιχνίδια στους ομίλους, συν τα συνηθισμένα επτά από τη φάση νοκ-άουτ μέχρι τον τελικό. Από κάθε όμιλο θα προκρίνονται οι δύο πρώτες και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες.

Η διεύρυνση της διοργάνωσης, οδηγεί σε αλλαγές στο καλεντάρι, κάτι που μπορεί να επηρεάσει πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κι αυτό δεν θα υπάρχει χρόνος για τη διεξαγωγή μικρών διοργανώσεων.

Στην Αγγλία, για παράδειγμα, σε περίπτωση αύξησης των αγώνων του Champions League το κύπελλο Carabao Cup (League Cup) θα είχε ζήτημα να... βρει ημερομηνίες.

Πάντως οι Άγγλοι σημειώνουν ότι αυτό θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα τουρνουά, με ομάδες που δεν παίζουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 17/01/2020

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr