Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εξετάζει το ενδεχόμενο της αναβολής η ΔΟΕ: Σε 4 εβδομάδες η τελική της απόφαση

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εξετάζει το ενδεχόμενο της αναβολής η ΔΟΕ: Σε 4 εβδομάδες η τελική της απόφαση

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Κυριακής η ΔΟΕ γνωστοποίησε ότι εξετάζει πλέον εναλλακτικό σενάριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι

για τις 24 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου, τονίζοντας ότι θα ανακοινώσει την τελική της απόφαση σε τέσσερις εβδομάδες, με το σενάριο της αναβολής να μοιάζει ως το πιο πιθανό.

Οι φωνές με αίτημα την αναβολή της διοργάνωσης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ολοένα και αυξάνονται κι έτσι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αναγκάστηκε να κινηθεί σε εναλλακτικό πλάνο για το «Τόκιο 2020».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι εμπλεκόμενοι φορείς εξετάζουν όλες τις διαθέσιμες λύσεις, για την όσο το δυνατόν πιο ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων, με την αλλαγή ημερομηνίας της έναρξής τους, όπως προαναφέραμε, να είναι εξαιρετικά πιθανή.

Η ΔΟΕ πάντως ξεκαθαρίζει ότι η πιθανότητα ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων δεν είναι μια από τις λύσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, ανάμεσα στη ΔΟΕ, την οργανωτική επιτροπή των Αγώνων του Τόκιο, τις ιαπωνικές Αρχές και την κυβέρνηση της ασιατικής χώρας.

Στην ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής υπάρχει και δήλωση του προέδρου της, Τόμας Μπαχ, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι ανθρώπινες ζωές είναι πάνω από όλα συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών αγώνων. Η ΔΟΕ θέλει να είναι μέρος της λύσης.

Ως εκ τούτου έχουμε καταστήσει ως ηγετική μας αρχή να διασφαλίσουμε την υγεία όλων των εμπλεκόμενων και να συμβάλουν στον περιορισμό του ιού».

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 23/03/2020

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr