Print this page
Super League: Κλέβει την παράσταση το ντέρμπι κορυφής στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Super League: Κλέβει την παράσταση το ντέρμπι κορυφής στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, που θα διεξαχθεί σήμερα (20.30, Novasports Prime) στο κεκλεισμένων των θυρών «Γ. Καραϊσκάκης» δεσπόζει στο πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

του πρωταθλήματος της Super League.Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι, οι οποίοι έχουν μόλις έναν βαθμό διαφορα (14 έχουν οι Πειραιώτες και 13 οι «ασπρόμαυροι») προέρχονται από ευρωπαϊκές υποχρεώσεις με εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 3-1 από την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη, κρατώντας, ωστόσο, αναλλοίωτες τις πιθανότητές του για κατάληψη της πρωτιάς στον όμιλο του Europa League, ενώ από τη πλευρά τους οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 2-1 της Κοπεγχάγης στη Δανία, σκαρφαλώνοντας στην κορυφή του ομίλου τους στο Conference League.

Πλέον όμως, αμφότερες οι δύο ομάδες, έχουν αφήσει πίσω τους τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια και ακονίζουν τα... ξίφη τους για τη μεταξύ τους μονομαχία, σε ένα παιχνίδι άκρως αμφίρροπο, που αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Με 24 παίκτες η αποστολή του Ολυμπιακού

Στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού ο Πέδρο Μαρτίνς δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και έχει την πολυτέλεια να παρατάξει την ομάδα του με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απογευματινής προπόνησης του Σαββάτου, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» ανακοίνωσε την αποστολή, στην οποία συμπεριέλαβε όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές, με τους Σουρλή και Μάρκοβιτς να είναι οι μοναδικοί απόντες.

H 24μελής αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είναι οι: Βατσλίκ, Κρίστινσον, Τζολάκης, Λαλά, Ανδρούτσος, Καρμπόβνικ, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ο. Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Κούντε, Α. Καμαρά, Μ. Καμαρά, Μασούρας, Ονιεκουρού, Λόπες, Ροντρίγκες, Βρουσάι, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, Τικίνιο.

Χωρίς Κούρτιτς ο ΠΑΟΚ, μέσα ο Κρέσπο

Από τη μεριά τους οι «ασπρόμαυροι» ολοκλήρωσαν κι αυτοί δίχως απρόοπτα την προετοιμασία τους για το μεγάλο παιχνίδι στο Φάληρο.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα έχει στη διάθεσή του τον Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, ο οποίος έχει αφήσει πίσω τον τραυματισμό του και προπονήθηκε κανονικά τις τελευταίες ημέρες.

Αντίθετα ο Ρουμάνος προπονητής δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Κούρτιτς, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής, όπως συνέβη και με τους Καγκάβα, Ταλιχμανίδη, Τέιλορ, Λύρατζη, Κωνσταντέλια και Κούτσια.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχάι, Κρέσπο, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Γιαξής, Εσίτι, Σβαμπ, Ντόουγκλας, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Μιτρίτσα, Α.Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι, Άκπομ.

Η σφυρίχτρα του ντέρμπι

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Ντενίζ. Ο 43χρονος ρέφερι, ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο «σφύριξε» τον αγώνα ρεβάνς των «ερυθρολεύκων» με τη Σλόβαν Μπρατισλάβα στα πλέι-οφ του Europa League (2-2), θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του, Κρίστιαν Ντιτς και Έντουαρντ Μπάιτινγκερ.

Στο VAR θα βρίσκεται ο επίσης Γερμανός Πάτρικ Χανσλμπάουερ, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Ευάγγελος Μανούχος της ΕΠΣ Αργολίδας και AVAR ο Μιχάλης Παπαδάκης από το Ηράκλειο.

Στην έδρα του Βόλου δοκιμάζεται η ΑΕΚ

Από το υπόλοιπο της ημέρας ξεχωρίζει ο εκτός έδρας αγώνας της ΑΕΚ με τον Βόλο (16.00, Cosmote Sport 1), στον οποίο η «Ένωση» θα διεκδικήσει τη δεύτερη της νίκη με τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο.

Από εκεί και πέρα ο Άρης θα κοντράρεται με τον Παναιτωλικό (16.00, Novasports 2) στη Θεσσαλονίκη, ενώ στο Ηράκλειο, τέλος, ο ΟΦΗ φιλοξενεί τη Λαμία (18.15, Cosmote Sport 2), με τις δυο ομάδες να είναι στο κυνήγι της δεύτερης φετινής τους επιτυχίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League:

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Ατρόμητος – Ιωνικός 0-2

Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 2-1

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

16:00 Άρης – Παναιτωλικός Novasports 2

16:00 ΝΠΣ Βόλος - ΑΕΚ Cosmote Sport 1

18:15 ΟΦΗ – Λαμία Cosmote Sport 2

20:30 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ Novasports Prime

 

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 24/10/2021

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr