Print this page
Μάχη μεγατόνων μεταξύ του «βασιλιά» ΜακΓκρέγκορ και του «αετού» Νουρμαγκομέντοφ

Μάχη μεγατόνων μεταξύ του «βασιλιά» ΜακΓκρέγκορ και του «αετού» Νουρμαγκομέντοφ

Πλησιάζει επιτέλους η στιγμή που ο 30χρονος βασιλιάς του MMA Κόνορ ΜακΓκρέγκορ θα ανέβει στο ρινγκ για να αναμετρηθεί σε μία μονομαχία γεμάτη εκπλήξεις με τον άξιο αντίπαλο του και αήττητο Ρώσο Πρωταθλητή,

Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ.Ποιος μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει στον αγώνα της Κυριακής με δύο τόσο εκρηκτικούς μαχητές;

Ο Ιρλανδός «βασιλιάς» του MMA, Κόνορ ΜακΓκρέγκορ γεννήθηκε το 1988. Έκανε τα πρώτα του δειλά βήματα στο ρινγκ το 2008, για να πάρει πέντε χρόνια μετά το πρωτάθλημα κατηγορίας φτερού και το πρωτάθλημα ελαφρών βαρών του Cage Warriors. Το 2015 σημείωσε τη νίκη «ρεκόρ» όταν επικράτησε του Χοσέ Άλντο σε μάχη για το πρωτάθλημα της κατηγορίας φτερού του UFC (Ultimate Fighting Championship). Εκεί κατάφερε το απίστευτο νοκ-άουτ σε 13 δευτερόλεπτα από τον πρώτο γύρο, πραγματοποιώντας την πιο γρήγορη νίκη που σημειώθηκε ποτέ στην ιστορία του UFC! Την ίδια χρονιά κέρδισε και τον Έντι Αλβάρεζ στο UFC 205 σε αγώνα για το πρωτάθλημα ελαφρών βαρών. Έτσι, έγινε ο πρώτος μαχητής στο UFC που είχε τίτλους σε δύο κατηγορίες κιλών ταυτόχρονα. Δεν τον αποκαλούν άδικα «βασιλιά»…

Από την άλλη, ο επίσης 30χρονος Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ, σύμφωνα με δηλώσεις του, ανυπομονεί για αυτή τους τη συνάντηση μέσα στο κλουβί για να «του αλλάξει τη μούρη» όπως λέει χαρακτηριστικά! Ο Νουρμαγκομέντοφ ξεκίνησε και αυτός το 2008 και μέσα στα επόμενα 10 χρόνια που ακολούθησαν έχει καταγράψει 26 νίκες, πέντε παραπάνω από τον αντίπαλό του ΜακΓκρέγκορ και… καμία ήττα! Συνηθίζουν να τον αποκαλούν «αετό» («eagle»), αφού το άνοιγμα των χεριών του είναι 1.78m, όσο ακριβώς και το ύψος του.

Πλησιάζει η στιγμή της μεγάλης αναμέτρησης!

Τον Απρίλιο που μας πέρασε ο 30χρονος ΜακΓκρέγκορ -ανεξέλεγκτος- επιτέθηκε σε βανάκι γεμάτο από μαχητές ΜΜΑ. Οι… κακές γλώσσες λέγανε πως στόχος του ήταν ο ίδιος ο Νουρμαγκομέντοφ, με τον οποίο κάποτε ξεκίνησαν να προπονούνται μαζί, αλλά πλέον οι σχέσεις τους είναι εχθρικές, όπως φάνηκε και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρώσου.

Η αναμέτρησή των δύο, για τους fan του MMA, δεν είναι ένας ακόμη αγώνας αλλά μία από τις κορυφαίες συναντήσεις μονομάχων στην ιστορία της UFC! Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, αυτός ο αγώνας θα μείνει στην ιστορία. Αναρωτιέμαι τι πρόκειται να συμβεί αυτή την Κυριακή στην T-Mobile Arena του Λας Βέγκας, μόλις ο Ιρλανδός σούπερ σταρ του MMA ΜακΓκρέγκορ αντικρύσει τον Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ. Ποιος από τους δύο θα επικρατήσει άραγε;

Εσύ τι πιστεύεις; Ο αγώνας θα λήξει με νίκη υπέρ του ΜακΓκρέγκορ; Tου Χαμπίμπ; Ή ισόπαλος; Στους πόσους γύρους θα έχουμε νικητή; Θα υπάρξει knock out από κάποια πλευρά; Δώσε τη δική σου πρόβλεψη στο stoiximan.gr, ανάμεσα από δεκάδες επιλογές για την έκβαση του αγώνα!

Και… για τους αμύητους, M.M.A. είναι η συντομογραφία των λέξεων «Mixed Martial Arts» και αποτελεί ένα συνδυασμό Πυγμαχίας, Πάλης, Μuay Thai, Βραζιλιάνικου Jiu Jitsu, Kick Boxing, Tae Kwon Do, Karate και Judo. Οι μαχητές μπορούν να βρίσκονται σε πλήρη επαφή μεταξύ τους, ενώ τους επιτρέπονται οι λαβές και τα χτυπήματα από όρθια θέση ή από το έδαφος. Το όνομά του το πήρε από τον Ρικ Μπλούμ, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Battlecade, το 1995.

Last modified on 06/10/2018

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr