Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Ρατσιστική επίθεση στον Μπαπέ

Ρατσιστική επίθεση στον Μπαπέ

Δίχως αμφιβολία, στα 20 του χρόνια ο Κιλιάν Μπαπέ, αποτελεί σήμερα μία από τις εξαιρετικές αθλητικές εικόνες της Γαλλίας, ιδιαίτερα αγαπητή, αφού ήταν ανάμεσα σε εκείνους που οδήγησαν την εθνική ομάδα

στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.Ωστόσο, ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν τις τελευταίες μέρες έχει δεχθεί δυσάρεστες ρατσιστικές επιθέσεις. Οπως έγινε γνωστό, μία σειρά από συνθήματα με ρατσιστικό περιεχόμενο εναντίον του Κιλιάν Μπαπέ, με μητέρα από την Αλγερία και πατέρα από το Καμερούν, εμφανίστηκαν στο μετρό του Παρισιού.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, έλαβε γνώση για το περιστατικό, το οποίο έχει ήδη ερευνηθεί για «δημόσια προσβολή» και φαίνεται να προκλήθηκε από μία νεο-φασιστική ομάδα.

«Εκείνοι που το έκαναν δεν επιτέθηκαν μόνο στον Μπαπέ, αλλά επιτέθηκαν σε όλη τη Γαλλία. Πρόκειται για μια επίθεση στη διαφορετικότητα και την εικόνα της χώρας», ανέφερε η εταιρεία που έχει τη διαχείριση των γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF), έχοντας ήδη διαθέσει το υλικό από τις κάμερες για να εντοπιστούν οι δράστες.

Το περιστατικό καταδίκασαν διάφοροι σύλλογοι, μεταξύ των οποίων ο SOS Ρατσισμός και η Διεθνής Ένωση κατά του Ρατσισμού (LIR).

Σε κοινή δήλωσή τους, κατήγγειλαν ότι «όταν ένας πολίτης δέχεται επίθεση για το χρώμα του δέρματός του, όλη η Δημοκρατία δέχεται επίθεση» και τόνισαν ότι «ο Κίλιαν είναι ένα παράδειγμα που μας κάνει υπερήφανους». Τα ρατσιστικά συνθήματα καταδίκασε επίσης και η ένωση επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη Γαλλία (LFP).

Last modified on 20/02/2019

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr