Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

«Κλείδωσε» το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, 2-0 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

«Κλείδωσε» το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, 2-0 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Super League. O «Δικέφαλος του Βορρά» διατήρησε το αήττητό του και υποχρέωσε τους «πράσινους»

στην πρώτη εντός έδρας ήττα τους. Τα γκολ πέτυχαν στο 2’ ο Μαουρίσιο και στο 47’ ο Ζαμπά, ο οποίος αποβλήθηκε στο 71’ με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους «πράσινους» μόλις στην πρώτη φάση του αγώνα. Στο 2ο λεπτό, σε εκτέλεση κόρνερ ο Διούδης έκανε κακή έξοδο και ο Μαουρίσιο, προωθημένος στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ με προβολή. Το γρήγορο γκολ έκανε αφεντικό του αγώνα τους φιλοξενούμενους, που πλησίασαν σε δεύτερο γκολ στο 21΄, όταν ο Ζαμπά γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι για τον Μαουρίσιο, που σούταρε και η μπάλα σταμάτησε στο σώμα του Μαυρομάτη.

Στο 35΄ ο Βιεϊρίνια βρήκε τον Άκπομ στην περιοχή, εκείνος γύρισε και σούταρε, αλλά η προσπάθειά του ήταν άστοχη. Οι παίκτες του Δώνη ισορρόπησαν στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου και έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες μέσα σε ένα λεπτό, στις καθυστερήσεις. Στο 45΄+2 ο Μακέντα μπήκε στην περιοχή και σούταρε από πλάγια αριστερά, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ. Στην εκτέλεσή του ο Κάτσε σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Μαυρομάτης πήρε την κεφαλιά αλλά αστόχησε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πανομοιότυπα με το πρώτο: με γκολ από τα αποδυτήρια, στο ίδιο χρονικό σημείο! Στο 47ο λεπτό Ο Μάτος έκανε την προσπάθεια από τα δεξιά και γύρισε προς τον Μπίσεσβαρ. Οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού δεν κατάφεραν να απομακρύνουν, η μπάλα κατέληξε στον Ζαμπά κι εκείνος πλάσαρε τον Διούδη για το 0-2, που έδινε πια σαφέστατο προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 55΄ ο νεαρός Βραζιλιάνος νικήθηκε από τον Διούδη και στο 63΄ ο Παναθηναϊκός παραλίγο να μειώσει... από σπόντα, κυριολεκτικά, όταν σε απόκρουση της άμυνας του ΠΑΟΚ η μπάλα εξοστρακίστηκε στο πόδι του Πούγγουρα και πέρασε πάνω από το δοκάρι του Πασχαλάκη.

Η αποβολή του Ζαμπά με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 71ο λεπτό, για επικίνδυνο παιχνίδι στον Κολοβέτσιο, αναθέρμανε το ενδιαφέρον και ξανάδωσε ελπίδα στους γηπεδούχους, που έφτασαν κοντά στο γκολ στο 76΄, όταν ο Πασχαλάκης έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ, στο μακρινό σουτ του Ινσούα, ενώ το ίδιο έπραξε στο 87΄, σε γυριστό σουτ του Μακέντα. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι γλίτωσαν το 0-3 στο 84΄, όταν σε αντεπίθεση του ΠΑΟΚ βγήκαν τρεις παίκτες του με έναν, ο Κρέσπο έδωσε στον Πέδρο Ενρίκε κι εκείνος ανενόχλητος σούταρε κάκιστα από το πέναλτι, πάνω από το δοκάρι.
Κίτρινες κάρτες: Γιόχανσον, Εμμανουηλίδης

Κόκκινες κάρτες: 71' Ζαμπά

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας (69' Άλτμαν), Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κάτσε (69' Δώνης), Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (46' Εμμανουηλίδης), Μπουζούκης, Μακέντα.

Στον πάγκο: Κότσαρης, Χατζηθεοδωρίδης, Τζανδάρης, Καμπετσής.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (82' Ενρίκε), Σάκχοφ (77' Γιαννούλης), Μαουρίσιο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ (70' Ολιβέιρα), Ζαμπά, Άκπομ.

Στον πάγκο: Ρέι, Ίνγκασον, Μίσιτς, Σβιντέρσκι.

Last modified on 04/03/2019

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr