Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Τι θα πιούμε με τη μαγειρίτσα και το αρνάκι στο γιορτινό τραπέζι;

Τι θα πιούμε με τη μαγειρίτσα και το αρνάκι στο γιορτινό τραπέζι;

To Olive βάζει στο πασχαλινό τραπέζι 9 ποικιλίες που, εκτός από θρησκευτική, θα προσφέρουν και… οινοχοϊκή Ανάσταση!Μετά από μέρες νηστείας και κατάνυξης, τα μαχαιροπίρουνα παίρνουν φωτιά,

το ίδιο όμως κάνουν και τα τιρμπουσόν, μια και η μάζωξη γύρω από το εορταστικό τραπέζι θα φέρει άφθονο κρασί στα ποτήρια. Και μπορεί η φύση του να μην επιτρέπει ασκήσεις ακριβείας στο food pairing, ωστόσο ένα ταιριαστό κρασί θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο τη διάθεση. Ποια όμως είναι τα βασικά στοιχεία που αποζητά η Αγία Τριάδα των ημερών, δηλαδή το σετάκι μαγειρίτσα-αρνάκι-τσουρέκι;

Ξεκινώντας από το μεσαίο, το κλειδί είναι η λέξη «επιθετικότητα». Ναι, η αντιμετώπιση του λίπους απαιτεί οξύτητα και τανίνες, αλλά αυτά τα στοιχεία είναι αναγκαία, όχι όμως και επαρκή, αφού πρέπει να συνοδεύονται και από έλλειψη γλύκας. Έτσι, το βαρύ στυφό Syrah που φαντάζει ιδανικό δεν θα ταιριάξει, μια και οι άφθονες τανίνες μόλις που θα καταφέρουν να ρεφάρουν το επίσης άφθονο φρούτο του, με αποτέλεσμα να μη μείνει τίποτα που θα εμποδίσει το αρνάκι να σουλατσάρει ανενόχλητο στο στόμα μας! Γι’ αυτό το κρασί πρέπει να έχει άγρια στοιχεία, ικανά να αντιμετωπίσουν και τους εσωτερικούς εχθρούς αλλά και τους «ζωικούς».
Από την άλλη, η μαγειρίτσα είναι πιο ύπουλη απ’ ό,τι φαίνεται, καθώς ναι μεν περιέχει κρέας που αποζητά ερυθρό, όμως κυριαρχείται από το πράσινο στοιχείο που το «τουμπάρει» σε ένα πιάτο για λευκό κρασί. Προφανώς το σώμα πρέπει να είναι το λιγότερο μέτριο, ενώ η οξύτητα θα εξαρτηθεί και από την ένταση με την οποία το λεμόνι και το λίπος είναι παρόντα στη συνταγή. Πιο βολικό, τέλος, εμφανίζεται το τσουρέκι, αφού ένα ελαφρύ γλυκό κρασί περασμένο από βαρέλι θα κλείσει ιδανικά την περίσταση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο olivemagazine.gr

Last modified on 05/04/2018

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr