Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Ένας Έλληνας μεταξύ των 100 καλύτερων σεφ του κόσμου-Μάθετε ποιος είναι!

Ένας Έλληνας μεταξύ των 100 καλύτερων σεφ του κόσμου-Μάθετε ποιος είναι!

«Γεύση» από Ελλάδα έχει η λίστα με τους κορυφαίους σεφ του κόσμου, όπως καταρτίστηκε στο πλαίσιο του πρώτου παγκόσμιου συνεδρίου «Chefs World Summit» που έγινε στο Μονακό, την Κυριακή.

Ανάμεσα στους καλύτερους, από 19 χώρες, είναι και ο Αντώνης Δρακουλαράκος, ο οποίος κατέλαβε την εκατοστή θέση. Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, έχει ως αγαπημένη πρώτη ύλη το ψάρι, ενώ το 2014, για τρεις μήνες, έζησε στο Τόκιο, ώστε να εξειδικευτεί στην «υψηλή αλλά και λαϊκή τέχνη του σούσι», όπως την αποκαλεί.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Αντώνης έστησε ένα 12θέσιο sushi bar στην Πλάκα, το Sushimo, στο οποίο αποδίδει την ιαπωνική κουζίνα σεβόμενος τα πρότυπα που διδάχτηκε στην «Tokyo Sushi Academy», στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.
Την κορυφή της λίστας κατέκτησε ο Alain Passard του L’ Arpège στο Παρίσι, το οποίο κρατά τα τρία αστέρια Michelin του για περισσότερο από δύο δεκαετίες, με τους Martin Berasategui (Ισπανία) και Pierre Gagnaire (Γαλλία) των ομώνυμων εστιατορίων να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Η λίστα βρίθει Γάλλων, ενώ αίσθηση προκαλεί το ότι περιλαμβάνονται σε αυτήν μόνο δύο γυναίκες.

 

Last modified on 30/11/2016

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr